Educație nonformală

SDSol program de ”Școala după școală” realizat în interacțiunea generațiilor.

DESCRIERE

  • Un grup de 8 – 10 copii în situații familiale dificile rămân la școala după ore în compania și responsabilitatea unui student-practicant și al unui adult/ pensionar, voluntari cu sarcini de supraveghere și îndrumare. Reciprocitatea constă în: stimularea elevilor pentru frecventarea regulată a programului școlar și realizarea temelor de casă, facilitarea studenților în dobândirea unui spor de experiență și satisfacerea nevoii de socializare/generarea sentimentului de utilitate, al tuturor celor implicații.
  • Programul generic: masa de prânz, relaxare, 1 oră teme și meditații/învățare remedială, 1 oră program de dezvoltare personală: sportiv, cultural, manualitate etc. la propunerea creativă a supraveghetorilor!

PROIECT NOU:

LUDOTECA – colecție de jucării și jocuri pusă la dispoziția copiilor în cadru organizat, sub formă de împrumut și sau în locația amenajată în acest scop.

  • Primim donații de jucării noi sau folosite dar în buna stare de funcționare pe adresa poștală de contact!
  • Primim donații în bani pentru achiziții de jucării noi, de buna calitate în contul nostru cu specificația LUDOTECA!

Sunteți profesori, părinți, formatori, manageri de resurse umane și gestionați programe educative alternative sau proiecte de stimulare a resurselor umane? În baza competenței noastre în domeniul științelor socio-umanistice și experiența academică, oferim consultanță educațională, față în față sau la distanță, pentru strategii alternative de elaborare, organizare, managementul, monitorizarea și/sau evaluarea unor programe sau proiecte formative.

Servicii

Acordăm consiliere educațională pentru dezvoltare personală la toate vârstele. Sunteți în fața unei alegeri de școlarizare, de carieră, de trecere la o nou etapă de existență – de exemplu pensionarea – și simțiți nevoia unei discuții confidențiale pentru a EXPLORA ALTERNATIVE sau pentru a FACILITA ALEGEREA? Trimiteți un e-mail pentru programarea unei prime întâlniri online!

Organizăm și mediem grupuri de întâlnire părinți-personal didactic-reprezentanți instituționali pentru rezolvarea unor probleme educaționale concrete (absenteism, agresivitate, conflict, discriminare etc.), individuale sau de grup. Trimiteți o solicitare, precizați problema și asigurăm moderarea întâlnirii în deplină neutralitate față de părți!